mandag 18. mars 2013

endelig symaskin!

Jeg har fått symaskin! En deilig modell fra den gang før i tiden da alt var bedre.

Selve maskinene var penere...
De tilhørende koffertene var iallefall superkule...
Instruksjonsheftene var faktisk veldig informative og enkle å følge...
Og i og med at det må presiseres at "det er best å ha på en lavhelt sko", var nok det gjengse sy-antrekk også noget penere enn på denne syersken...
Symaskinen ble kjøpt av svigermor i 1969 (!), og runder altså snart 45 år. Hele den første månedslønnen gikk med, sies det. En lærerlønning rekker nok altså litt lengre nå til dags. Hovedprosjektet mitt nå er et krabbeteppe. Jeg lærer lappeteknikk steg for steg. Men jeg vil gjerne sy mer, og håper på god lykke i m.i.l.c.h.schaum sitt blogglotteri - de stoffene skulle nok fått blitt til noe fint på min nye, gamle maskin!


4 kommentarer:

 1. Gratulerer med symaskin! Nydelig sak! De gode gamle Husqvarna- maskinene er så bra. Min mamma har en gammel Husqvarna i militærgrønn. Hun har i alle år nektet å kjøpe ny - Husqvarnaen fungerer strålende enda.

  Gleder meg til å se syprosjektene dine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo helt utrolig at maskinen enda fungerer helt som den skal! Den har vært på service flere ganger i sitt liv, men kommer alltid frisk tilbake. Den nyere maskinen som erstattet denne er visstnok langt fra så god :)

   Slett
 2. Den symaskinen har jeg også! Jeg kjøpte den på avbetaling i 1971, betalte kr 100 hver måned i 2 år, før den endelig var bare min! Jeg har kjøpt 2 maskiner etter den, men den er på ingen måte vraket. Og den har sydd mye!En service i ny og ne er alt som skal til, i motsetning til dagens elektroniske modeller. Lykke til med syinga :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt! Det tar jeg som en god garanti :) Takk for at du tok deg tid til å kommentere, håper jeg kan være med på å gi maskinen et enda lengre liv :)

   Slett