fredag 2. august 2013

hipp hurra hagejakke
Denne "hippe hagejakken" gikk jeg igang med høsten 2012. Makan til endeløst prosjekt. Jeg har strikket den i str M, som oppskriften beskriver pluss en litt bredere krage. 

Garnet oppgitt i oppskriften var utgått, men kunne byttes ut med Pickles Thin Organic Cotton. Visstnok. Enten har jeg lest feil, regnet feil eller det har stått noe feil, for jeg måtte etterbestille garn to (eller tre?) ganger. Ikke direkte budsjettvennlig, altså. Til slutt endte jeg selvsagt opp med å bestille for mye ("best å være på den sikre siden"!) og sitter igjen med en fin liten rest i tillegg til de 525 grammene jakka veier... 
DET hadde vært helt topp om det var et garn jeg likte å strikke med, men akk og ve, ikke liker jeg bomull i utgangspunktet, og dette var i tillegg ganske tjukt og ekstra trått på mine pinner. Og så var det fargene... Hva tenkte jeg med der? De er helt, helt utenfor min vante verden på garnfronten.

Jeg har altså kjempet for å fullføre den her. Skikkelig irritert på meg selv for at jeg i det hele tatt satte igang har jeg vært. Men nå, når den endelig er i mål, så digger jeg den faktisk litt! Den er stor nok til å tulle seg inn i når det er litt kjølig men ikke ull-kaldt, og garnet som jeg hatet sånn på underveis er deilig mykt å ha på og veldig pent, og til og med fargene syns jeg er freshe. Så sånn kan det altså gå! 
Men: om jeg noen gang skulle vurdere å strikke noe så stort i bommull igjen må noen love å snakke meg fra det...


7 kommentarer:

 1. Jättefin är den! Och somrig!

  Ha det gott/Blenda

  SvarSlett
 2. Hehe, som å lese om meg selv... Jeg ender alltid opp med å bestille for lite garn fra Pickles ;) den jakka ble skikkelig lekker, så det er fint du ble fornøyd til slutt! Og stor applaus fordi du fullførte - dette kunne jo blitt tidenes UFO!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre vi er flere ;) Og takk!

   Slett
 3. Knall fin ble den, alt for fin til å bli ufo! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - jeg er glad den heller ble FO, ja :)

   Slett
 4. Denne var virkelig fin! Liker fargene jeg, og fassongen på den:)

  SvarSlett