tirsdag 21. januar 2014

gul chalkstone

Påsken 2013 startet jeg på denne genseren til meg selv og kom godt i gang før den ble liggende lenge på grunn av vonde armer. Litt synd akkurat det, den var nemlig et teststrikk for flinke Grasflecken... Men ferdig ble den til slutt!
Modellen er Chalkstone, den skal egentlig strikkes i litt tjukkere garn, men jeg har brukt Samarkand fra Holst i fargen Ginger Lily, ull og silke, på pinne 4 som oppskriften sier. FINT garn! Jeg strikket størrelse M (den skulle jo liksom passe mens jeg var gravid...) , regnet meg frem til et litt større maskeantall enn oppgitt for å kompensere for det tynne garnet, og følte meg ganske så intelligent helt til jeg kom helt til slutten og oppdaget at alle tallene jeg hadde regnet meg fram til med stor konsentrasjon var identiske med størrelse L... Luring!

Genseren var morsom å strikke og oppskriften god, genseren passer også ganske bra, men hadde nok hatt litt bedre hold om garnet var tjukkere. Særlig armene kunne vært strikket smalere med dette tynne garnet. Men jeg har brukt den mye likevel, den er god og varm uten å være tjukk og tung - 170 gram veier den. Og nå har jeg lyst på et nytt Grasflecken-prosjekt - kanskje denne nye?

10 kommentarer:

 1. Så fint mønster, denne er sikkert like fin litt baggy som slim. Tommelen opp for det nye prosjektet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den funker som litt stor også :) Vi får se når det blir med den neste... Alltid mye i kø!

   Slett
 2. Fin genser og super farge!
  ...Minner meg på en genser mormoren min strikket og som jeg brukte støtt helt til den ble for liten...

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje du må strikke deg en ny ;) ?

   Slett
 3. Så gøy - du er i så fall vanvittig god til å regne om til en annen størrelse! Det er sånt som gir meg hodebry :s

  SvarSlett
  Svar
  1. haha, ja - lite ante jeg at det var noe jeg kunne ;)

   Slett