torsdag 7. mars 2013

prytzelig

Lue fritt etter Grethe Prytz Kittelsen, og inspirert av denne damen.
Fargene har underbevisstheten bestemt skulle bli de samme som på Prytz-gryta som står på hytta. Grunnmønsteret til lua er det samme som her. Dusken har lillesøster laget. Til sammen blir dette søstrenes bursdagsgave til en tredje søster som er født på selveste kvinnedagen (håper ikke hun leser bloggen i dag). Passende med mønster inspirert av en av landets store kvinnelige designere, eller hva?

Hovedgarnet er Cascade Yarns Highland Duo, supermykt. Mønsteret er strikket med to tynne tråder - en eplegrønn Abuelita Baby Merino Lace, og en hvit Drops Alpaca. Dusken er laget med bare den eplegrønne Abuelitaen.
En vårlig lue på slutten av vinteren - tror den passer fint i solveggen til påske!


4 kommentarer:

 1. Flott lue ja! Passer garantert fint til sol, appelsin og kvikklunsj :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, håper på ekte påskevær og masse solvegg-tid :)

   Slett
 2. Veldig fin lue - og for en koselig gave :)

  Jeg er stor Prytz Kittelsen-fan, og øverst på ønskelisten står en bolle som jeg skal bruke til baking, salater osv.osv. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble et koselig søster-prosjekt, morsomt å både lage sammen og gi sammen :) Prytz Kittelsen er absolutt en favoritt her og, selv om jeg ikke eier en eneste ting av henne! Så nettopp en sånn bolle du snakker om hjemme hos en bekjent, og den så nesten ubrukt ut selv om den var brukt av flere generasjoner gjennom sikkert 50 år. Kvalitet!

   Slett