torsdag 18. oktober 2012

endelig sengeteppe!

I helga var endelig siste pinne gjort på den evige sengeteppesagaen! Større enn dette har jeg aldri strikket før... Og muligens skjer det aldri igjen. Ganske lei der et par ganger, selv om mønsteret er gøy, fargene fine og pinnen store. Men  - tross alt ganske tilfredsstillende å se hvor langt det er blitt. Deler av det syns her, hengende i trappa.
En god del tråder var det å feste til slutt og. Snork! Kjedelig.Garnet er bomullsgarnet til Søstrene Grene, og jeg har strikket med dobbel tråd. To fine ting kan sies om det: kjempebillig (14 kr pr nøste), og mange fine farger å velge i. Til teppet brukte jeg grå, gul og en mørk petrolblå. Det passer fint hos oss. Ellers..... Støv! Jeg har klødd meg i nesa og hatt nyse-anfall gjennom hele prosjektet. I tillegg er det ganske variabelt hvor mye garn det er i hvert nøste, og plutselig er tråden røket midt inni. Blir nok neppe en favoritt det der. Men har tenkt å teste det til å strikke kluter med, og se hvor godt det tåler vask.Oppskriften ble til med inspirasjon fra dette teppet hos Pickles. Men, så ønsket jeg meg større teppe, og å bruke et mye tynnere (og, som sagt, billigere garn). Da gjorde jeg rett og slett noe så avansert at jeg bare ganget maskene med fire, og har på en måte strikket fire Pickles-tepper etter hverandre i bredden. Det som er de rette kantene i sidene på Pickles sitt teppe er derfor kommet som rette partier mellom "vinklene" i mitt teppe. Det ble jeg i grunnen ganske fornøyd med! Og så holdt jeg på en god stund, og egentlig var det stort nok som teppe, men så innså jeg at det ville bli stort nok til dobbeltsenga vårt om jeg kjøpte liiiiitt garn til, og til slutt endte jeg opp med 36 nøster. Så da ble det sengeteppe!

Kjærestens reaksjon: "Oj, så fint! Men gruer meg til å måtte legge det på senga hver dag...." Jeg, derimot, gleder meg!

6 kommentarer:

 1. Å ja dette ser ut til å bli kjempe nydelig! Kjempe fin blogg du har :)

  SvarSlett
 2. Holy! For et prosjekt :) Jeg er imponert! Hvor lang tid har du brukt på det? Ble skikkelig fint, og bra fargevalg :)

  Kjærestens reaksjon kunne vært hentet fra dette huset også. Faktisk kunne han sagt akkurat det samme :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, vi snakket faktisk om akkurat det da han var hos oss ;) Jeg brukte lang tid. Har tatt det frem og lagt det bort og tatt det frem siden i vinter en gang! Men sånn i ren strikketid er det ikke helt avskrekkende siden jeg har bukt pinne nr ca 12....

   Slett
 3. Oi så flott det ble, og det står virkelig respekt av å strikke et helt voksenteppe i bomullsgarn altså. Liker godt Søstrene Grenes bomull, men det støver som du sier. Det blir supermykt etter vask, så du kan glede deg. Jeg har gitt opp sengetepper her i huset, har planer om å snikinnføre et fra Hay i knallgult en dag, mannen er enkel sånn- har det fin farge kan det hende han legger det på til jul ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt riktig at det ble bedre etter vask! Vil nesten kalle det en forvandling. Mmm, hay i gult hørtes fint ut! Det kan han sikkert overtales til å legge på iblandt ;)

   Slett