torsdag 14. februar 2013

babyteppe

Etter å ha vært på ultralyd forrige uke kjente jeg at kunne strikkingen til vår egen kommende mini starte. Plutselig ble det litt mer virkelig at vi faktisk blir tre mennesker under samme tak fra sommeren av - og at den nye samboeren kan trenge litt av hvert av strikkede gjenstander. SÅ utrolig gøy og koselig. Dette ble første garninnkjøp, spesielt dedikert til vogn og vogge. 
Teppet er strikket i chevron-mønster, med utgangspunkt i samme oppskrift som sengeteppet vårt, som igjen hentet inspirasjonen fra Pickles sitt sikk-sakk-teppe. Jeg har en stor greie for dette mønsteret - det er så enkelt og grafisk, og er fint uansett hvor brede eller smale stripene blir. Denne gangen ble bredden på stripene litt tilfeldig, alt etter innfall underveis.
I tillegg er chevron-mønsteret lett å strikke.
 • legg opp 137 m på rundpinne nr 6
 • start og slutt hver pinne med 4m r (i starten av pinnen tar du den første av de 4 løst av pinnen for å få fin kant)
 • pinne1: etter de 4 rette: strikk 1m r *1 kast, strikk 6 r, ta de to neste m av pinnen som om du skulle strikke dem r, strikk den neste m r og ta de to forrige (som du tok løst av) over denne, strikk 6 r, 1 kast, 1r* - gjenta *-* 7 ganger til, og avslutt pinnen med 4r
 • pinne 2 (kastene fra forrige pinne strikkes som vanlig m): start med 4r, *strikk 7r, 1 vr, 8r* - gjenta *-* 7 ganger til, avslutt pinnen med 4r
 • gjenta pinnene 1 og 2 til teppet er så langt som du vil ha det, bytt farge (eller ikke) når du syns det passer
 • fell av på den siste pinne 2
Mitt teppe ble 65x55 cm, men kan strekkes til å bli mye større. Det gikk med to nøster av det grå garnet, og mindre enn halvparten av de to andre fargene. Nå sitter jeg her og pleier en skikkelig heftig forkjølelse, nyter synet av tulipaner på bordet, og samler disiplin til å fullføre noen langvarige UFO-er fra strikkekurven før jeg går totalt amok med nye baby-prosjekter.

Noen som klarer å gjette hvilket kjønn ultralyden avslørte, forresten ;) ?10 kommentarer:

 1. Kjempefint teppe! Du må være kommet omtrent halvveis da? Og gratulerer med ei lita snuppe, om jeg ikke bommer helt ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, frøken :) Jeg er ganske nøyaktig halvveis ja, litt bak deg i løypa! Og ikke så verst gjetning ;)

   Slett
 2. Flott teppe! Veldig stas å kunne strikke til nye verdensborgere, ja!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, ja - det er veldig stas, både til andres og nå til en gene. God helg :) !

   Slett
 3. Svar
  1. Tusen takk for begge deler - god helg :) !

   Slett
 4. Jeg så dette teppet for lenge siden (før egen blogg ble startet), og kommenterte ikke da, men kom på at jeg skulle gjøre det nå. For det er så fint! Denne fargekombinasjonen var bare så herlig. Jeg har bestilt garn til et eget teppe og er bl a inspirert av deg (med grått og hvitt), så tenkte jeg ville stikke innom og si det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig - takk for det! Selv har jeg dessverre mistet teppet... Utrolig irriterende! Men det er jo ganske fort gjort å lage et nytt... Håper du viser frem ditt når det er ferdig :)

   Slett
  2. Ja, det skal jeg gjøre! :) Så kjedelig at du har mistet ditt!

   Slett
 5. Hei! Nå har jeg laget innlegg om teppet jeg strikket - kanskje ikke så lett å se inspirasjonen, men den er der! :)

  SvarSlett