tirsdag 5. februar 2013

ca abra alba

Til en lekker frue som ble 50 i helgen er kun det beste godt nok.  Garnet Silk Blend fra Manos del Uruguay er en blanding av merino extrafine (70%) og silke (30%). Jeg syns dette garnet har en helt perfekt balanse mellom å være matt og blankt samtidig, og nydelige farger. I tillegg er Manos sine produkter rettferdige  - et stort pluss i min bok.
Nøster og pinner ble med på lang biltur i snøriket Norge i helgen.....

....og resultatet ble et litt vårlig vintersett inspirert av Matilde Skår sine fine Abra Alba pulsvotter.

Luen er strikket etter denne oppskriften, og med et tynnere garn enn i originalen, 9 ekstra masker og en ekstra fellingsrunde i toppen ble passformen fin til et damehode. Vottene er i utgangspunktet like Abra Alba, men jeg er ingen hekler, og avsluttet derfor toppkanten med 4 pinner vrangbord, som i starten, og strikket tommelhullet uten den fine heklekanten som finish. Akkurat det tommelhullet ble ikke perfekt, men totalt sett liker jeg settet veldig godt! Mulig jeg må ha et selv også...

6 kommentarer:

 1. Takk for garntips!

  Lekkert sett! Likte fargene du har valgt ut - fikk lyst på et sånt sett selv :)

  SvarSlett
 2. Det er fort gjort, så jeg syns du skal unne deg et :)

  SvarSlett
 3. Et nyyydelig sett!!
  --klem--

  SvarSlett
 4. Wow super flott sett - garne høres jo så nydelig ut - hvor kjøpte du det?

  Heidi / Wool Rocks
  wool-rocks.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Heidi, takk for fin kommentar! Jeg kjøpte garnet i NY, på Purl... Men det ser ut som det er mulig å få tak i noen steder i Norge også (ikke helt sikker på hvor oppdatert den listen er....): http://www.artesanoyarns.co.uk/Stockists/Stockists%20country%20pages/Norway/Norway%20stockists.html God helg :)

   Slett