mandag 7. april 2014

12MoK: marsfletter

I mars ble det babyjakke som planlagt i årsutfordringen min, og det ble Pickles Pure Wool fra lageret som planlagt, men etter at denne boka kom i posten måtte jeg bare hoppe over Bella som jeg hadde tenkt i utgangspunktet, og sporenstreks sette i gang med Lille Snoningstrøje i stedet.

Vi venter en vennebaby i gjengen, og for en gangs skyld er gaven klar før hun kommer - bra, i grunnen, for jakka ble ganske liten selv om den er strikket i størrelse 3-6 måneder. Jeg har brukt pinne 4, og det gikk med drøyt 60 gram av Pure Wool i fargen Fenikkel. Aldeles nydelig farge. Dette garnet, og ikke minst fargene, seiler opp som en favoritt her som hos mange andre.

Mønsteret er ikke helt nybegynner, men detaljert forklart og greit å følge. Forstykke, rygg, og to armer strikkes for seg opp til armhulen, så settes alle på samme pinne og det felles både en slags raglan og i de vrange partiene mellom flettene. Til slutt sys delene sammen i den ene siden og under armene, og det strikkes en vrangbord langs kantene i høyre side. Monteringsfobien min fikk seg altså litt terapi her, men det gikk fint etter litt forklaring fra svigermor og ble mye finere enn det pleier hos meg. Skader jammen aldri å få nye triks til detaljarbeidet!

Egentlig hadde jeg tenkt å strikke en Bella både til baby og storesøster som heter Bella (perfekt, ikke sant?), men flettejakka, liten som den er, tok minst like lang tid som to stykk Bella ville gjort, så da blir det kun mini som får strikkajakke herfra - så får vi heller legge med en annen søstergave til den eldre.

Jeg anbefaler virkelig boken dette mønsteret er tatt fra, men om du ikke trenger flere strikkebøker (haha!) så finnes faktisk akkurat denne jakken her.


20 kommentarer:

 1. Kjempefin, og i veldig fin farge! Denne har eg også hatt lyst til å strikke, og no blei ikkje akkurat lysten mindre...

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er verdt arbeidet synes jeg :)

   Slett
 2. Så skjønn jakke! Den ble virkelig fin i den nydelige grønnfargen:-) Har også den boka men har ikke strikket noe derfra enda. Fikk veldig lyst til å lage denne til neste baby i vennekretssen:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har allerede planen for neste jakke fra denne boka klar ;)

   Slett
 3. Nydelig! Vakker farge! Jeg har akkurat kjøpt garn til en variant selv:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til, gleder meg til å se den :)

   Slett
 4. Denne er så ufattelig fin! Men jeg forstår lite av mønsteret.. Hva betyr f.eks dette: 4. p (retsiden): 4 (6) 4 (6) 3 vr, [9 r, 3 vr] 3 (3) 4 (4)? Dersom du strikker den minste str, skal du da strikke 4 vrang, så 9 rett og 3 vrang og til slutt 3 hva da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Om du leser linjen under vil du se at setningen fortsetter der :)

   Slett
 5. Åh... Fargen! Mønsteret! Perfekt :-)

  SvarSlett
 6. Den var nydelig, likte fargen også :)

  SvarSlett
 7. Slutter meg til lovprisningene fra de andre her, og legger til ; knappene! Bra match!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, gøy å matche knapper med så fint melert garn :)

   Slett
 8. Nydelig jakke, fin og spesiell. Noen ganger er resultatet verdt litt strev. Fennikel-fargen er perfekt til!

  SvarSlett
 9. Den jakken er bare helt NYDELIG, og perfekt fargevalg. Knappene er akkurat passe søte og gulfargen gir en fin kontrast. Vakkert. Fikk fryktelig lyst på den boken.

  SvarSlett
 10. Lekker! Den ligger i køen, og må nok snike seg på pinnene snart:) Fikk enda mer lyst nå!!

  SvarSlett