fredag 4. april 2014

en prøvelapp til begjær

Jeg strikker nesten aldri prøvelapp. Stort sett går det liksom ganske greit uten. Nå om dagen holder jeg på med en cardigan til meg selv, og for å være sikker på at garnet kom til å fungere sammen med oppskriften måtte jeg ta meg sammen og strikke den dustete lappen. Grunnen til at jeg hater å strikke prøvelapp er at det er strikketid som brukes på noe som ikke blir til noe. Ja, jeg vet, det er sikkert å anse som et steg på veien mot et vellykka ferdig plagg, men - innrøm det, dere prøvelappstrikkere - selve lappen ER ubrukelig.

Så satt jeg der med den lappen da, talte masker og rader og regna litt om på oppskriften jeg skulle igang med, og så syns jeg at jeg fikk en ganske god ide!
Voila - en prøvelappvase, bestående av en tom vinflaske og nevnte prøvelapp. Litt søtt, ikke sant? Denne prøvelappen var litt stor og passet fint på en flaske, men prinsippet kan jo brukes på så mangt - hermetikkbokser, små syltetøyglass, en liten krukke. Kanskje på en uåpnet vinflaske som skal gis bort, eller som bånd på en innpakket presang i passende størrelse?

Eksempel på en helt annen ide er denne - og kanskje har du enda flere? Jeg skal iallefall bruke prøvelappene mine fra nå av!

8 kommentarer:

 1. Hehe! Dette var et godt tips, søtt ble det også:) Så lenge man ikke trenger garnet til den lille lappen så kan man jo være kreativ:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er selvfølgelig avhengig av at man har bittelitt mer enn nok garn :)

   Slett
 2. Den var god, måtte flire litt :))) Ha en god helg, klem fra Beth

  SvarSlett
 3. Prøvelapp, ja.... min dårlige samvittighet. Har faktisk gjort det bare en (ja EN!) gang... Men det går jo som regel bra, da? Holder også på med en cardigan til meg selv, og burde sikkert ha strikket den der lappen, men ærlig talt, fins det noe kjedeligere???

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror dette er min andre, noen gang… Det finnes faktisk IKKE noe kjedeligere!

   Slett
 4. Til mitt nåværende prosjekt ble det også strikket prøvelapp. Det er lenge mellom hver gang. Etter litt måling og regning håper jeg målene blir riktige. Om det blir et positivt resultat så er det mulig at det blir flere prøvelapper, for det var ikke så stor tålmodighetsprøve som jeg hadde tenkt på forhånd;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, bra det ble greiere enn fryktet ;)

   Slett