onsdag 5. mars 2014

blågrå hage

Jeg har endelig fått meg et stort, flettet pannebånd! 
Det er første gang jeg strikker denne teknikken - entrelac heter den i det engelske mønsteret - er det det samme som dominostrikk på norsk, kanskje? Jeg har litt å gå på når det gjelder teknisk perfeksjon her, men det var morsomt å strikke! En starter med en rad trekanter, og bygger rektangler på disse - først en rad som skrår mot høyre, og så en mot venstre - og så videre. Litt knøl i starten - men logisk og helt overkommelig etterhvert.
Pannebåndet Grey Gardens strikkes som et langt stykke som sys sammen bak. Litt før midten deles arbeidet i to, hver del strikkes for seg et lite stykke før alt settes på samme pinne igjen, med en snurr på midten. Jeg har brukt Cascade 220 (65g) og pannebåndet mitt er mer chunky enn det i oppskriften. For at det ikke skulle bli alt for langt sluttet jeg litt før oppskriften sier, sømmen er derfor ikke helt i midten bak men det synes ikke så godt.

Designerne er inspirert av dokumentarfilmen fra 1975 om Big Edie og Little Edie, Jackie Onassis sin eksentriske tante og kusine. Det er mye herlig stil, dekadanse og fascinerende livshistorier i fortellingen om Grey Gardens, og pannebåndet - det gjør seg godt i et mer gjennomsnittlig liv også, både i byen og til fjells.

Siden det er et plagg jeg lenge har ønsket meg, et garn og en farge jeg syns er skikkelig herlig, og ikke minst en morsom, fin og ny teknikk er dette blitt et luksushodeplagg  - og jeg melder det på i Pinnekrokens februar/mars-utfordring.

20 kommentarer:

 1. Dette er kont-strikking etter det jeg kan skjønne. Seint å strikke men veldig fint. Det blir lekkert med to farger også.Jeg har bare strikka luer i denne teknikken, men de blir virkelig lagt merke til.
  Dette er et luksushodeplagg. Lykke til med utfordringa!


  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Aha! Tusen takk for oppklaringen :) Har sett det tova også, med to farger, knallfint!

   Slett
 2. Så utrolig fint! Dette fikk jeg lyst til å prøve...:-)

  SvarSlett
 3. Så fint pannebånd og NYDELIG blåfarge :)

  SvarSlett
 4. Kjempeflott pannebånd, veldig flott strikketeknikk!
  Slik teknikk har jeg aldri prøvd å strikke, men det ser morsomt ut - fikk lyst til å prøve! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var knallgøy - anbefaler å prøve det :)

   Slett
 5. Ja, dette er kontstrikk. Det ble bl.a. brukt i bunadstrømper i gamle dager. Det finnes en bok om det på norsk også - tror den heter Kontstrikk, rett og slett. Og pannebåndet ditt ble skikkelig fint!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den fikk jeg lyst til å sjekke ut :)

   Slett
 6. Åå, så fint det var! Fin blåfarge! Fikk veldig lyst på et slikt et selv. Kontstrikking har jeg aldri prøvd så da må det vel prøves ut:-)

  SvarSlett
 7. Så flott pannebånd! Det var en herlig farge og et fint mønster:)

  SvarSlett
 8. Kjempefint og spesielt pannebånd. Skjønner godt at det føles litt luksus, for det ser veldig fint ut på hodet, mye finere enn et helt vanlig :) og likte fargen godt også :)

  SvarSlett
 9. Kjempefint pannebånd! Jeg elsker den filmen, har sett både dokumentaren og filmen bygget på historien, eksentrisk historie! Ha en flott helg hos deg!

  SvarSlett
 10. Enig med strikkehulen: Fantastisk fin farge!

  SvarSlett