torsdag 27. mars 2014

stripehode

Denne lua ble til på en lang biltur på vei til bursdagsfest og luen var tiltenkt jubilanten. Den er strikket på samme måte som denne, med noen restegarnsstriper rundt pannen. Det gikk med 45 gram av Drops Alpakka, syns disse luene er en super måte å få brukt opp enkeltnøster av dette garnet!

Men så var det detaljene. Tynne striper er kule syns jeg, men jeg hadde ikke tenkt så nøye gjennom at de ikke er så lette å få fine i skøyten bak. Når jeg har strikket striper med mer enn en omgang per farge, som for eksempel på denne buksa, bruker jeg dette trikset - men, det funker ikke når det bare er en stripe over en omgang. Resultatet ble at jeg ikke hadde lyst å gi bort en lue jeg ikke var helt fornøyd med (OK, jeg hadde l i t t lyst på den selv også…). Til eget bruk er den derimot god nok, og den har varmet hodet mitt i våronna i hagen siden.

Er det noen som har et godt striperåd for dette?

10 kommentarer:

 1. Den ble fin da. Selv kjøpeluer har hakk i overgangene ;)

  SvarSlett
 2. Den ble søt:) Hvor mange masker legger du opp til og på hvilken pinne? Jeg har masse alpakka nøster av ulike farger liggende, og hater garnet. Luer er raske og deilig å ha:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martine! Jeg har linket til en annen lik lue øverst i innlegget, der er det link til oppskrift som jeg har funnet hos Frk.Snupp :) Det er en deilig lue!

   Slett
 3. Genialt med strikketøy ein kan ha med i bilen, og ekstra bonus å få brukt restar frå garnlageret. Denne hamnar på lista over ha-med-i-veska-prosjekt.

  Snella

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp - den er så enkel, kan strikkast på uten å måtte tenke eller kikke, men så blir resultatet likevel fint :)

   Slett
 4. Kjempefin! Det var stilig med så tynne striper:) Jeg fikk garn til lue i posten i dag, så nå gleder jeg meg til et lite egoprosjekt:)

  SvarSlett
 5. Så fin den ble:-) Fikk lyst på en lik!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Syns du skal strikke deg en!

   Slett